online shopping

Hvad er e-handel?

123a

E-handel er kort og kontant, når man handler på nettet. Det kan ske fra kunde til virksomhed og virksomheder imellem. 

online salg

De forskellige typer af e-handel

Når det sker mellem kunde og virksomhed, går det under betegnelsen B2C, hvilket står for ”Business to Consumer” – altså fra forretning til forbruger. Når det derimod sker mellem to virksomheder, kalder man det B2B – ”Business to Business”. Dette kan være, når en virksomhed, f.eks. et murerfirma bestiller mursten direkte ved en leverandør. Der er endda en betegnelse, man kalder B2B2C – ”Business to Business to Consumer”, som dækker over når en privatkunde bestiller gennem en forhandler direkte fra leverandøren. Som e-handel er vokset med årene, har vi altså fået flere begreber på. 

E-handlen vinder hjerter landet over

I dag er der flere og flere, der vælger at handle på nettet frem for fysisk. Overvej kort med dig selv, om du ikke også har handlet mere online i løbet af de sidste par år? I dag estimeres det, at hele 98% af danskere køber produkter på nettet – det er et rungende tal, der beviser noget om e-handlens popularitet. Et andet rungende tal bekendtgør at e-handel er steget med 78% siden 2013 – og det fortsætter løbende med at stige! Du kan læse flere artikler om e-handel online, hvis du er interesseret i dets udvikling.

Vi får mere tillid til e-handel

I e-handlens afsæt var der mange, der var suspekte for at handle på nettet. Det virkede for fjern, og måske det også virkede for godt til at være sandt – skulle det virkelig være så nemt at handle? I dag har vi mere tillid til den handel, vi foretager os online. Vi har måske vores kritiske sans med, når vi besøger forskellige sites, men lever de op til nogle bestemte krav eller forventninger, så tøver vi ikke med at handle med dem. 

online salg, køb

Det lette valg

Der er nok også en anden helt særlig grund til, at e-handel er blevet så populært i de seneste år: Det er nemlig utroligt nemt i forhold til at handle i en fysisk butik. Man undgår alt besværet med at slæbe varer hjem, stå i kø og overhovedet forlade huset. At handle online er den lette løsning, og lette løsninger er også tit de bedste, for det er dem, vi vender tilbage til. Der er ingen udsigt til, at e-handlens popularitet kommer til at falde: Tværtimod! I fremtiden bliver det nok mere almindeligt at handle online end i fysiske butikker.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *