Søg online

Find frem til den rette behandling for hudkræft online

123a

Der registreres omkring 19.000 tilfælde af hudkræft i Danmark om året. Det er et højt tal i en befolkning på lidt mindre end seks millioner mennesker. Der findes mange behandlingsformer for hudkræft, men det gælder om at finde den rette. Det kan faktisk lade sig gøre ved lidt research online.

Sol giver hudkræft

For meget sol?

Den almindelige form for hudkræft, er faktisk den mest udbredte kræftform i Danmark. Og stadig flere rammes af sygdommen. Det er oftest ultraviolette stråler fra solen eller fra brug af kunstig sol i et solarium, som fører til hudkræft. Det er oftest de områder på kroppen, der er mest udsat for sol, der rammes af hudkræft. Så kan man forebygge ved at beskytte.
Men der findes dog andre årsager til hudkræft. De kan være stoffer i arbejdsmiljøet eller arvelige tendenser, der fører til hudkræft.

Valgfri behandling

I Danmark er det 100 procent op til dig selv, hvordan og hvor du vil behandles, når du har fået konstateret kræft. Du kan få behandling på et af de offentlige hospitaler. Her vil du dog ofte opleve, at der er ventetid og at du skal igennem en lang proces. Men der findes også en række andre muligheder for behandling af hudkræft.

Mohs kirurgi

En mulighed for behandling af hudkræft er behandlingsformen Mohs kirurgi. Dette tilbydes på de bedste privathospitaler i Danmark. Mohs kirurgi er et indgreb, som har samme formål og effekt som den operation, som man vil kunne modtage på et offentligt sygehus. 

Det handler begge steder om at fjerne den syge væv. Men med Mohs kirurgi følger en række ekstra fordele. Behandlingen bliver nemlig skræddersyet til den enkeltes behov, og dermed bliver risikoen for at hudkræften kommer igen meget mindre.

Kræftbehandling

Både mænd og kvinder rammes

Hudkræft viser sig i første omgang som modermærker eller skjolder på huden. Derfor er det vigtigt, at få undersøgt disse på et tidligt stadie. For hudkræft kan behandles, og det er yderst sjældent, at mennesker dør af hudkræft. 

I øvrigt er det både mænd og kvinder, der rammes af hudkræft. Det er dog primært ældre mennesker, der rammes af hudkræft. Dette skyldes et langt liv i solen giver en meget forhøjet risiko.

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *