job interview

Sådan skaber du et godt indtryk til jobsamtalen

123a

Vi kender alle sammen følelsen af at stå derhjemme og kigge ind i morgenspejlet og mærke sommerfuglene baske løs inde i maven. Jobsamtaler er en nervepirrende ting, som vi alle skal igennem på et eller andet tidspunkt. Men det er vigtigt, at du ikke lader nervøsiteten gribe dig og efterlader samtalen med en viden om, at du har givet dem det bedste indtryk af dig som overhovedet muligt. 

Læs her hvordan du kan give dig selv den bedste chance muligt og give et godt indtryk til jobsamtalen. 

jakkesæt og påklædning

Forberedelse 

Jo mere forberedelse du kan lægge i din jobsamtale jo bedre. Prøv at forestille dig hvilke former for spørgsmål de kan finde på at stille dig og begynd derpå at øve dig på nogle svar. Dine svar til jobsamtalen skal naturligvis ikke være som en robot, der læser op fra et stykke papir. Men det er meget godt at vide, hvad man egentlig vil svare hvis et bestemt spørgsmål dukker op under samtalen. 

Øv dig gerne foran spejlet og sig ordene højt. Prøv at forestille dig samtalen i så mange detaljer som muligt. På den måde mindsker du også nerverne under selve samtalen, fordi du til en vis grad vil føle, at du allerede har været igennem det én gang før.

Se smart ud i tøjet

Udseendet er noget af det første vi ser på, når vi møder nye mennesker. Og ens udseende er med til at danne andres indtryk af en indenfor meget få sekunder. Sørg derfor at du ser smart ud i tøjet.

Hvordan du skal klæde dig, kommer meget an på selve arbejdspladsen, som du håber at blive anset ved. Tænk på hvilken form for tøj de render rundt med til daglig og tag dette på. På den måde er det nemmere for personen, der interviewer dig, at forestille sig dig arbejde hos dem.

Husk at accessoires også er med til at skabe et indtryk og et SEIKO KINETIC SKA785P1 kan for eksempel være med til at sætte det allersidste præg på dit udseende.

nervøs og stress

Husk dit kropssprog

En anden ting, som vi mennesker enten bevidst eller ubevidst lægger mærke til når vi omgås andre mennesker, er folks kropssprog. Med dit kropssprog alene kan du udstråle selvsikkerhed, nervøsitet, angst, stress og meget andet.

Prøv derfor at overveje dit kropssprog, når du sidder inde til jobsamtalen. Sørg for eksempel for ikke at rode rundt med et eller andet med fingrene i for lang tid, da det kan give én et indtryk af, at du er nervøs. Og at have armene over kors kan give andre et billede af, at du er utilnærmelig og svær at komme ind på. Prøv i stedet for at have et så åbent kropssprog som muligt, samtidig med at det virker naturligt. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *