Kvinde i fitness med yoga bold

Husk at få en pause fra skærmen – kast dig over en skærmfri hobby

123a

Når man arbejder med computere i mange timer hver dag, så kan det godt være hårdt for både øjne og hoved. Nogle udvikler langsomt en hovedpine, andre bliver bare sløve af at sidde ned. Her kan det være godt med en skærmfri hobby. Måske endda en hobby som du også kan lave i arbejdspauserne? 

Haekling

Det vigtige helbred

Det er vigtigt at passe på sin krop, og det gælder især hvis man har et stillesiddende job. Det nævnes ofte at personer der arbejder på kontor, skal huske at røre sig i pauserne og huske at stå op en gang i mellem. Det er godt for blodomløbet. Nogle er endda så kreative, at de vælger at sidde på en træningsbold. Dette kræver nemlig lidt mere arbejde fra ryggen og mavemusklerne, og det giver en bedre og mere optimal siddestilling. Sådan en træningsbold og meget andet træningsudstyr, vil være en god investering. Så kan du holde din krop ved lige. Faktisk er det også ofte stillesiddende jobs, der resulterer i dårlig ryg. Så ved at træne din krop jævnligt, mindsker du risikoen for at udvikle rygproblemer.

Kast dig over nål og garn

En anden god hobby du kan lave, enten i arbejdspauser eller i fritiden, er hækling eller strik. Det kræver ikke meget træning at lære, og pludselig kan du kreere en hel masse. Ligeledes er det en god hobby, da den træner motorik og koncentration. Men når du først er blevet ferm, daler koncentrationen en smule, da det vil føles naturligt for dig. Vil du godt i gang, kan du blandt andet forsøge dig med hjertegarn. Det er garn lavet af en lækker og blød kvalitet. Det ville især gå godt sammen med tøj, da det er blødt at røre ved. Måske ligger der endda en mulighed for en gave til familien?

Laesning

Find læselysten frem

En anden god beskæftigelse du kan tage dig til, er at læse bøger. Måske har du glemt hvilken glæde det kan give at bevæge sig ind i bøgernes univers. Hvis du ikke er typen der læser så meget, kan du også vælge at have en “arbejdsbog”. Altså en bog som du har liggende på arbejdet. Når du så har pause, kan du læse et par sider. På den måde får du læst lidt hver dag, og du behøver ikke “minde” dig selv om det. Måske vil det endda vække din læselyst yderligere, og få dig til at læse lidt derhjemme også? Uanset hvad, er det en god måde at få et afbræk fra skærmen. Det er også en god måde at udvide sit ordforråd og kommunikative evner. Du skal blot huske at læse i den fysiske bog, og ikke e-bøger, da dette kun vil give mere skærmtid.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *