Hjemmekontor

Overskueliggør omgivelserne og gør arbejdet lettere

123a

Det kan forstyrre i hovedet, hvis der er rodet omkring en. Derfor er det vigtigt, at man har det overskueligt omkring sig, når man sidder og arbejder. Det kan være en god idé at købe kontorartikler, så man kan organisere alle de forskellige remedier, man skal bruge.  

Organisering

Sæt rodet i mapper og skuffer

Det er naturligvis forskelligt fra person til person, hvordan man reagerer på rod. Men for de fleste mennesker, er det vigtigt, at der er ro i omgivelserne, før der kan være ro i hovedet. 

Hvis der er ryddeligt omkring en, er der nemlig plads til, at man bare kan koncentrere sig og fokusere på det arbejde, man nu engang har gang i. Ofte kræver det ikke så meget andet end bare at organisere alle de papirer, bøger og andre artikler, der kan ligge og flyde. Hvis man samler tingene sammen og indsætter i mapper, skuffer osv. er det ikke længere et forstyrrende element. 

En mangel på fællesskabet

I denne tid er der mange, der er blevet nødt til at tage arbejdet med hjem. Det har været en stor omvæltning, fordi man er vant til at have fællesskabet på arbejdspladsen. Pludselig sidder man derhjemme alene og skal finde motivation for at holde sig i gang i mange timer om dagen. 

Mange finder måske netop ud af, hvor stor en rolle, det sociale aspekt spiller på arbejdet. Selvom man sidder med hver sit, er der alligevel liv omkring og nogle at spare med. Om ikke andet er det i sig selv en stor drivkraft at se folk omkring en, der arbejder, så man også selv får gejsten. 

Tilmed er der også de indlagte pauser, hvor man kan mødes med de andre kollegaer over en kop kaffe og snakke energien op, så man er klar til igen at fokusere og udrette noget. Alt det oplever man ikke på eget opstillede hjemmekontor, og derfor kan det være ekstra vigtigt at sætte nogle gode rammer for sig selv derhjemme. 

Overskuelig

Gør hjemmekontoret tro mod arbejdspladsen 

Når alt foregår derhjemme er det svært at skelne tingene fra hinanden. I princippet kan man gøre alle tingene fra et sted. Men for ikke at køre død i hverdagen, er det væsentligt, at der er variation. 

Prøv at gør arbejdet hjemmefra så tro mod den normale tilværelse som muligt. Fx kan man opstille sit eget hjemmekontor, man sætter sig ind til, når der skal arbejdes, så man for det første undgår bare at dase sammen på sofaen hele dagen, men også i høj grad for ikke at udsætte sin krop for arbejdsskader grundet dårlige stillinger. 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *