valmuer på en mark

Tag en pause fra online markedsføring og brug tid i haven

123a

Arbejde kan godt blive noget, der stresser dig i din hverdag. Så det er vigtigt at få stresset af. Især hvis du har et job, hvor du sidder bag en computer det meste af dagen, kan det være vigtigt at komme udenfor når du har fri. En god måde at sørge for, at du får brugt tid udendørs, er ved at lave et projekt i haven. Det kan f.eks. være at du længe har ønsket dig en grønnere græsplæne eller et flottere blomsterbed. Så her er der nogle bud på ting, der kan gøre din have endnu bedre og dig sundere.

markblomster tæt på

Gør din græsplæne pæn og grøn

Hvis din græsplæne er udtørret efter sommerens hede eller er fyldt med mos, er den ikke så indbydende at se på. Dette kan fikses med en ny græsplæne med rullegræs. Rullegræs er allerede sået og rullet sammen af fagmænd. Så alt du skal gøre er at rulle det ud på din plæne, og så har du en frodig græsplæne med det samme. Det tager meget længere tid, hvis du selv vil så frø til græsplænen, men til gengæld er dette dog også billigere. 

Blomster, blomster, blomster

Noget der altid kan sætte liv i en have er nogle flotte blomster. Det behøver ikke være dyre, fancy blomster. En række med markblomster i kanten af haven kan være utrolig smukt og så kræver det ikke så meget vedligeholdelse. Hvis du har mere mod på at sætte dig ind i det, kan du bevæge dig ud i at lave en såkaldt løglasagne. I en løglasagne planter man blomsterløg i lag. Ideen er så, at de forskellige løg spirer på forskellige tidspunkter, så der er konstant skiftende blomster i dit bed. 

græs med morgendug

Få et godt dyreliv i haven

Du kan også gøre din have til et paradis for biodiversitet. Det kan du gøre ved at gøre det til et godt levested for dyr. Plant f.eks. sommerfuglebuske, der tiltrækker sommerfugle og bier. En god ide er også at lave en bunke med kviste og blade, hvor der kan gemme sig en masse insekter. Det er også vigtigt at have et sted med vand, så tørstige dyr kan slukke tørsten i din have.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *